onsdag 31 juli 2013

Det regnar

Något säger mig att jag kommer vara lika blek som vanligt när semestern är över.
Tur att det finns smink.

måndag 29 juli 2013

lördag 27 juli 2013

Epikondylitband

Tror det stavas så. Bandet spänns över muskeln och ska avlasta armbågens muskelfäste.

Åt helvete med dig tennisarmbågsinflammation. Jag ska besegra dig!!!

En timme senare

Sol och dramatiskt blå himmel.
Och med doft av kaprifol.

I morse

Vaknade klockan nio! Äntligen sovit ut. Och åskan mullrade på håll, och kom närmre. Till slut slog den ner strax bortanför oss. Mysigt med oväder!

onsdag 24 juli 2013

Livet är GÔTT

Badar, fikar, njuter.
Vilar armen och längtar efter att få fortsätta skriva i nästa vecka. Tills dess får solen gärna fortsätta skina.

söndag 21 juli 2013

Paus och nytt försök

Armen är inte bra. Måste vila.
Helvete.

Vill fortsätta skriva ju! (Snart 40000 ord!!!) Men vilar några dagar.

Måste börja sluta med vete och socker igen. I takt med att jag äter allt mer bullar/kakor/vitt bröd och godis försämras armen. Samband? Kanske. Värt att testa i alla fall.

Och humöret är skit. Är jag kass mår jag deppigt :'(

Skärpning nu alltså! Nya tag.
Jag som är så bull- och godissugen.

torsdag 18 juli 2013

Trött lite här och var

Trött i armen efter nästan 2800 ord. Dumma dumma mig som inte begränsar mig. När jag gör det, stället klockan och skriver en kvart åt gången, blir aldrig armen övertrött. Men så blir det inte 2000 ord skrivna heller! Nu mäter totala mängden 36000 ord.

Och nu blir det ohälsosam pizza till lunch. Det får man äta när man sprungit tre gånger på en vecka och powerwalkat två.

Har man träningsläger semester så har man!
,

onsdag 17 juli 2013

Hoppas på bättre dag i morgon

När jag vaknade och såg klarblå himmel och glittrande dagg blev jag full av energi! Jag hängde tvätt, gjorde kaffe och skrev på min text. Sedan hände något. Jag blev sur. Och ännu surare och till slut stank det nästan surt om mig. På riktigt. Och jag kunde inte vända humöret och bli glad heller, det gick bara inte.

Sen eftermiddag bytte jag om till träningskläder och gav mig ut och sprang. 4,1 km på 26 minuter. Jag svettades som en tok när jag kom tillbaka. Löprundan var välbehövlig, men tre pass på mindre än en vecka är lite för mycket, det stramade i hälsenan mot slutet och jag inser att jag får ta det lugnt några dagar.

I morgon har vi pratat om att åka ut till havet, jag funderar på att låta familjen åka utan mig. Jag kanske behöver lite egen tid. Och familjen kan behöva få lite tid utan sin tjuriga mamma.

Mest av allt hoppas jag att jag är glad när jag vaknar. Och att familjen inte har lust att åka till kusten. Kallt i vattnet och sen hinna hem till dotterns fotbollsmatch klockan 17. Hej jättestressen. Jättekul. Nej.
:

tisdag 16 juli 2013

Damlandslaget!

Spännande och bra andra halvlek ikväll. Vilka bra tjejer vi har!

Idag har jag shoppat två svarta leggings à 60 kr och lite heminredningsfynd på konkursutförsäljning. Efter det har jag tryckt i mig bullar och kaka. Socker-, fett- och vetemjölschock. Ont i magen nu. Med all rätt.

I morgon bitti har jag tänkt powerwalka eller jogga. Eller så skriver jag. Mitt manus 2 mäter nu 33000 ord. Det går låååångsamt framåt men är fortfarande vansinnigt mycket roligare att skriva än manus 1. Önskar att jag hade en starkare kropp bara. Men jag antar att jag får ta det lugnt med skrivandet och samtidigt försöka träna lite styrka. Så småningom borde väl det ge bra resultat? Kan man tycka i alla fall.
.

Min nya frisyr:

Så här ser jag ut med plattat hår, ett par timmar efter frisörbesöket.

Gäääsp!

Vaknade tjugo över sju istället för tjugo eller tio i. Nästan sovmorgon i min värld.

Nu tittar jag på Gomorron Sverige för att se vädret för dagen. Om vi ska åka iväg och shoppa eller stanna hemma. Äldsta dottern vill ha en helt ny garderob ... (kläder alltså)

Själv vill jag varken titta på eller köpa kläder. Jag vill vara hemma. Plantera pelargonsticklingar i mitt växthus. Lyssna ikapp på Sommar.

19 grader och kanske sol. Inte sommar direkt. Men torsdag fredag och lördag kan bli drygt 20 grader.

Nu blir det en kopp kaffe och skriva en liten stund.
:

måndag 15 juli 2013

Hej! *vinkar*

Idag vaknade jag tio i sju och fick en dryg timme för mig själv med kaffe, dator och lite tvätt.

Efter frukost och kaffe åkte maken och jag till Partille för att shoppa solskydd till växthuset, plantor till vår hopplöst fula slänt (som jag är för snål och fattig för att lägga några stora pengar på - vi ser den ju ändå inte!)

Nu har vi druckit eftermiddagskaffe och ska snart gå ut och plantera några vita och rosa höstflox, en svartvinbärsbuske och stora, varmt ljusgula prästkragar. Vita prästkragar har vi massor av i Småland och ska gräva upp och ta med hem, större sport än att köpa färdiga.

Vi ska också ta med syrener hem och plantera i slänten. Mycket roligare att driva upp våra egna syrener än att köpa från en plantskola.

Om bara maken kunde spela klart sin omgång Wordfeud någon gång ...

Ps. Är fortfarande toknöjd med min nya frisyr! Sååå skönt med kort och rejält uttunnat hår!
.

söndag 14 juli 2013

Jag fick en kris igår

Mitt hår. Igen.

Ville verkligen klippa mig, visste bara inte riktigt hur ... (jag vill bara bli snygg. Och ha ett väldigt lättskött hår.)

I går karvade jag lite med saxen i luggen och baktill. (Ska inte göra det igen, ska inte!)

I morse kollade jag frisörer som hade öppet en söndag, ringde och fick en tid en timme senare! Tjoho!
Att jag var nära att ringa och avboka tiden två gånger behöver vi inte prata om, väl?

Frisören var helt underbar. En ung och trevlig tjej som frågade flera gånger hur jag tyckte att det kändes och så bad hon mig känna, i nacken och vid sidorna, så att det kändes bra och att hon inte tog för mycket. Det gillar jag! "Det är ju du som ska bära frisyren." Precis! Synd bara att inte alla frisörer tänker så.

(Jag gick till ett ställe som jag inte gillat särskilt mycket - enbart på grund av att ägaren (?) brukar stå vid ingången och se allmänt frånstötande ut.) (Ja, jag dömer ofta hunden efter håret. Ibland helt felaktigt.)

45 minuter senare gick jag därifrån, nöjdare än på väldigt länge! Och om eller när jag vill vara fin använder jag plattången och plattar håret. Allt som oftast kommer jag låta det självtorka. Huvudsaken är att de många många hårstråna är borta - att tvätta håret är numera en fröjd!

Nu ska jag lägga mig så att jag vaknar tidigt i morgon igen och får ett par goa ensamma timmar. I morgon är det skrivardag igen. Men jag skrev lite i morse faktiskt. Efter det har jag slarvat och använt mobilen lite för mycket. Det straffar sig i hand och arm nu. Men det går förhoppningsvis över under natten. Sova is the shit!
.

fredag 12 juli 2013

På vårt torpargolv

En annan tidning som också den sitter fast under garderoberna. Den får ligga kvar den också.

Nu är vi tillbaka i civilisationen efter några härliga dagar i Småland. Har en del att ta igen i trädgården.

Skriver gör jag inte idag. Igår blev det drygt 2000 ord och armbågen är sur på mig nu. Den får kanske vila (?) i morgon också. Vila som i working in the trädgård-vila.

onsdag 10 juli 2013

Serier

En tidning som inte gick att dra loss.
Förra året drog vi bort den gröna plastmattan ... Hela golvet var täckt av tidningar ... Den här och en till lät vi sitta kvar.

Igår:

Förändring av golv.
Skulle vilja behålla träet, men tyvärr var det alldeles för många flisor i det.

Idag:

Färdigt!

Igår:

Årets andra dopp efter en liten men intensiv joggingtur/powerwalk.

tisdag 9 juli 2013

God morgon!

Vaknade 06:15, gick upp vid 7. Nu puttrar kaffebryggaren och på tv är det Gomorron Sverige (heter det så fortfarande?) och Anton Ewald (varför är jag inte 17 längre??!)

måndag 8 juli 2013

Doften

Får inte nog av Doften!

Semestervila

Armbågshelvetet kräver avhållsamhet från datorer och mobil. Gaaaaaaaah! Sur!!!

Det får bli sporadiska inlägg eller kanske lite bilder från mitt liv ett tag framöver. Den lilla datortid jag tillåter mig vill jag helst lägga på mitt manus.

Igår badade jag och det blir kanske ett dopp idag igen. 23 grader i sjön.

torsdag 4 juli 2013

Är det bara här?

Det verkar vara varmt och soligt överallt förutom i Göteborgstrakten. Här är regn, mulet och 17°.

Jag planerar att gå och lägga mig om en timme ungefär. Det blev sent igår och jag behöver sova ikapp. Vi har varit inne hos min syster och ätit middag, trevligt, men de var lika trötta de ... (Vi är inga ungdomar längre och nattsuddande tar verkligen ut sin rätt.)

Idag har jag tillbringat större delen av tiden i växthuset. Helt ljuvligt härligt! Pelargoner har blivit ompysslade och sticklingar har stuckits ner i jord. Nu hoppas jag på fler rosenpelargonplantor.

Skriva ska jag nog inte göra nu. Även om jag skulle komma in i ett flow så är det inte värt det. Jag MÅSTE sova. Men i morgon har jag tänkt fortsätta skriva. Om handen och armen vill. Jag har fått ont i muskelfästet i armbågen igen. Himla trist. Tennisarmbågen igen ... Skit. Jag vill inte vara begränsad! Hatar det.
.

Rubriklöst faktiskt

Jag har kommit av mig. Vet inte hur man bloggar längre.
Här är dagens att göra:

Hänga tvätt.
Skriva mail och även skicka.
Skriva text.
Fira syster.
Plantera om en pelargon. En jättefin rosenpelargon.
Blogga om Hanging Rock.

Återkommer. Vilket år som helst.
:

tisdag 2 juli 2013

Semester från allt

Bloggen sköts inte ens med vänsterhanden theese days och jag har inte ens vett att skämmas. Inte för att jag direkt njuter i värmen. Det finns liksom ingen värme att njuta av. Den här sommaren är inte ens värd att få kallas sommar.

Men än finns tid att ändra på det. Hör du det, väderguden?!
Jag behöver inte ha gassande sol, men jag vill ha värme. VÄÄÄÄRME!

Jag skriver nästan varje dag. Jag pillar med växter. Jag klipper buskar. Jag dricker massor av kaffe. Jag slappar emellanåt. Så ser min sommar ut så här långt. Ingen träning och inget bad i sikte. Men jag har blivit erbjuden ca 20 timmars resurs- och extrajobb i höst. Det känns bra.
.