tisdag 7 mars 2017

London, forts.

Vi lämnade in väskorna i hotellets bagagerum och promenerade genom Hyde Park mot Knightsbridge och South Kensington. Det var vårigare än hemma och doftade faktiskt vår i parken!

Rakt söder om hotellet ligger Royal Albert Hall och inte långt därifrån når man mysiga Gloucester Road med småbutiker och restauranger. Och med urmysiga kvarter på tvärgatorna och parallellgatorna. Väl värda att strosa runt i. 


Syrran beställer lunch vid baren. 



Ett av många blommande träd i Hyde Park.

Vårt pyttelilla, men mysiga och väldigt fräscha hotellrum.


I London tar man sig med fördel fram till fots eller ombord på en röd dubbeldäckare - helst längs fram på övervåningen! 

På första bästa tunnelbanestation köper man ett Oystercard för 5 pund (dessa får man tillbaka när man lämnar tillbaka kortet). Detta Oystercard fyller man sedan med valfritt belopp och gäller på både buss och tunnelbana. En bussresa i centrala stan (zon 1+2) kostar 1,50 pund och då kan man gratis byta buss inom en timme. Efter en timme kostar nästa bussresa ytterligare 1,50. Efter tre betalda bussresor åker man gratis resten av dagen! 

Dessa priser gäller på bussarna - tunnelbanan kostar lite mer. Tror det är 2,40 pund per resa. Kanske har de en gräns där också, för hur mkt det kan kosta på en dag, men jag vet inte. Vi åkte bara en resa med tunnelbanan - från Victoria station till hotellet. Väldigt många trappor att gå i och kånka på tunga väskor. 

Jag rekommenderar verkligen att åka buss, för man ser så himla mycket av staden. Och det vimlar av busshållplatser och bussar! Väldigt smidigt och trevligt. Och om man råkar åka fel håll, eller fel buss, eller glömmer att gå av bussen i tid är det bara att gå tvärsöver gatan och åka tillbaka. 

Corus Hotel, Lancaster gate, precis intill Bayswater Road och Hyde Park. Mkt bra läge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar